Gooikse Pijl wordt de Ixina-Gooikse Pijl p/b Lotto

De 20e editie van de Gooikse Pijl heeft plaats op zondag 17 september en wordt voor deze jubileumeditie omgedoopt tot de Ixina-Gooikse Pijl p/b Lotto. De startplaats blijft behouden in het centrum van Halle. De aankomstlijn ligt traditioneel getrokken op de Strijlandstraat in Gooik. Tara Gins wordt de nieuwe koersdirecteur van de wedstrijd waaraan met Soudal Quick-Step, Alpecin-Deceuninck, Intermarché-Circus-Wanty, Cofidis, Team Jumbo-Visma, Team Jayco-Alula en Team Movistar zeven WorldTeams aan de start komen.

“Voortaan gaat onze koers als Ixina-Gooikse Pijl p/b Lotto door het leven. Voor het eerst pakken we uit met een naamsponsor. De contacten kwamen er met Stef Peeters, het hoofd van Ixina Keukens uit Sint-Pieters-Leeuw. Meteen zijn we tot een akkoord voor een jaar gekomen. Na deze editie evalueren we de zaak. Wij kunnen opnieuw uitpakken met een mooi deelnemersveld. Er komen immers 7 WorldTeams aan de start. Momenteel hebben we 20 ploegen onder contract, we trekken dat aantal misschien op tot 25. Dit naargelang het aanbod”, meldt organisator Danny Schets.

“De startplaats ligt nog steeds in Halle. Aan ‘De Bres’ vertrekken we voor een lus doorheen het Pajottenland met passages in Pepingen, Oetingen en Vollezele om zo Gooik aan te doen waar nog 8 plaatselijke ronden volgen van zowat 22 kilometer. Aan ons parcours wijzigde dus omzeggens niets. Tara Gins heeft de functie van koersdirecteur op haar genomen. Met onze Ixina-Gooikse Pijl p/b Lotto steunen we ook een goed doel. De vzw Josephine, die opkomt voor gezinnen met zieke kinderen, krijgt van ons een deel van de inkomsten die we halen uit onze Alfasun VIP-area. Niet dat we geld te over hebben maar we zijn met ons organisatiecomité goede doelen nu eenmaal enorm genegen”, stelt Danny Schets.

Verder informatie kan ingewonnen worden bij Danny Schets: 0478 / 42 12 74

Scroll to top