30 januari 2018
Nieuw bestuurslid Gooikse Pijl


We zijn verheugd een nieuwe aanwinst voor ons bestuur te kunnen bevestigen. Ex-wielrenner Joeri Jacobs uit Lennik komt ons vervoegen. Samen met Pieter Cornelis en Kenneth Penninckx zal Joeri verantwoordelijk zijn voor onze CYCLO-tocht GOOIKSE PIJL op zaterdag 15 september.
Die dag is er ook een CYCLING VLAANDEREN KIDS TOCHT onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Joeri zal natuurlijk ook mee instaan om de ME1.1 wedstrijd op zondag 23 september in goede banen te leiden.

Het bestuur.3 januari 2018
Steak- en visfestijn t.v.v. de 15e Gooikse Pijl


Tijdens het weekend van zaterdag 17 maart tot en met maandag 19 maart, organiseert Gooik Sportief naar goede gewoonte zijn steak- en visfestijn ten voordele van de Gooikse Pijl.klik op de foto hierboven om de uitnodiging te open.28 november 2017
Erratum: 1e Toertocht Gooikse Pijl 2018 op 15 september


De 1e toertocht van Gooik Sportief zal doorgaan op zaterdag 15 september en dus niet op zaterdag 22 september zoals eerder aangekondigd. Wielerbond Vlaanderen laat op 22 september geen andere organisaties toe omdat er die dag een nationale cyclo-dag is in Eeklo.

Het bestuur.10 november 2017
1e Toertocht Gooikse Pijl 2018


Nieuw in 2018! Eerste toertocht van de Gooikse Pijl. Hou deze datum alvast vrij!Het bestuur.25 september 2017
Uitslag 14e Gooikse Pijl(bron: HLN maandag 25/9/2017)

Klik hier voor de volledige uitslag.


21 september 2017
15e Gooikse Pijl 2018


Op zondag 23 september 2018 zal de 15e Gooikse Pijl officieel als 1.1ME UCI Europe Tour georganiseerd worden. Dat is een aanzienlijke opwaardering van de wedstrijd waardoor de Gooikse Pijl de grootste koers in Vlaams-Brabant wordt na de Brabantse Pijl.

Sportieve groeten
Het bestuur.
12 september 2017
Persvoorstelling 14e Gooikse Pijl


Op 24 september vindt de 14e Gooikse Pijl plaats. In aanwezigheid van profrenner Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) en andere prominente gasten werd op vrijdag 8 september het parcours van de wedstrijd voorgesteld aan het brede publiek.  Ook deze keer zal er een topaffiche aanwezig zijn.  Heel wat profploegen zullen op de afspraak zijn in het Pajottenland.  Daarnaast zullen ook de beste beloftenploegen van de partij zijn.

Klik hieronder voor meer informatie over de 14e Gooikse Pijl.
De persvoorstelling.
Het parcours.
De (voorlopige) deelnemers.

Sportieve groeten
Het bestuur.
30 augustus 2017
Gooik Sportief vanaf nu ook op Facebook


Goed nieuws voor de Facebook-fanaten, vanaf heden is Gooik Sportief ook te volgen via https://www.facebook.com/Gooik-Sportief-477661645944061/.

En er is meer. Gooik Sportief biedt een mooie en sportieve wieleroutfit van de Gooikse Pijl aan voor slechts 50,00€. De outfit kan besteld worden via de Facebook-pagina of via stevenchristiaens3@hotmail.com.Sportieve groeten,
Het bestuur.


28 juli 2017
Technische gids 14e Gooikse Pijl
klik op de foto hierboven om de gids te open.30 juni 2017
15de Gooikse Pijl


De 15de Gooikse Pijl (jubileumeditie) gaat door op zondag 23 september 2018. In tegenstelling tot vorige edities zal deze niet samenvallen met het WK in Innsbruck en ook niet met de kermis te Gooik (30 september). Over deze 15de uitgave zal binnenkort mooi nieuws te vernemen zijn maar daarover later meer.
Voor de eerste maal zal er op zaterdag 22 september 2018 een Cyclo Tour Gooikse Pijl georganiseerd worden. Onze nieuwe en jonge bestuursleden gaan zich daarover ontfermen wat zeer positief is. Hierover later eveneens meer info. De Pajotse wielerclubs kunnen alvast beginnen trainen!

Het bestuur.

9 april 2017
Nieuw bestuurslid - Pieter Cornelis


Geen twee zonder drie en zodoende is er dit jaar een derde nieuw bestuurslid dat zich aandient.
Pieter Cornelis is woonachtig te Kester en is ex-wielrenner en schoonbroer van Steven Christiaens.
We zijn heel blij dat we ons bestuur kunnen versterken met jonge mensen.

Danny Schets.

15 maart 2017
Bevoorradingssysteem Gooikse Pijl in Gent-Wevelgem


Gent-Wevelgem past dit jaar de regels in de bevoorradingszone aan om de veiligheid van de coureurs te verbeteren. Het idee komt van de Franse oud-renner Jacky Durand en het wordt dit jaar reeds de vijfde maal toegepast in onze Gooikse Pijl 1.2ME UCI.

Danny Schets leerde het bevoorradingssysteem kennen als sportdirecteur van Jong Vlaanderen in Boucles de la Mayenne . Hij stelde het systeem voor aan het bestuur van Gooik Sportief, waar iedereen snel overtuigd was om het nieuwe systeem toe te passen.
Het bevoorradingssysteem werd samen met Sven Kaesemans (nu nationaal jurylid KBWK) verder uitgewerkt. Zowel de internationale juryvoorzitters als de ploegen en renners waren uiterst tevreden over de goed georganiseerde bevoorrading.

Een paar weken geleden kregen Danny van Steven (De Neef, veiligheidscoördinator Gooikse Pijl) te horen dat Hans De Clerq hem opbelde om te zeggen dat de organisatie van Gent-Wevelgem het systeem gaat gebruiken. Dikke proficiat hiervoor.

Danny hoopt dat de KBWB en UCI gaan inzien dat dit systeem zeer efficiënt en veilig is voor iedereen. Wij van de Gooikse Pijl zijn fier dat dit systeem navolging krijgt in Gent-Wevelgem.

Uiteraard blijft Jacky Durand de uitvinder van de methode, hij kwam tot de conclusie dat het in de bevoorradingzone vaak één grote chaos was.

Danny Schets Steven De Neef Steven Schets
Inrichter Gooikse Pijl Veiligheidscoördinator Koersdirecteur

Klik hier voor het verslag en filmpje op Het Nieuwsblad.

15 februari 2017
Positieve evaluatie van de UCI voor de Gooikse Pijl van 2016


Het bestuur van Gooik Sportief is zeer tevreden met de evaluatiebrief van de UCI voor de organisatie van de 13e Gooikse Pijl, gereden in september 2016. Het bestuur bedankt dan ook alle medewerkers en vrijwilligers voor het uitstekende verloop van de wedstrijd en voor de zeer geapprecieerde inzet gedurende het hele jaar.

Klik hier voor de evaluatiebrief van de UCI.

Het bestuur.


27 januari 2017
Steak- en visfestijn t.v.v. de 14e Gooikse Pijl


Tijdens het weekend van zaterdag 18 maart tot en met maandag 20 maart, organiseert Gooik Sportief naar goede gewoonte zijn steak- en visfestijn ten voordele van de Gooikse Pijl.klik op de foto hierboven om de uitnodiging te open.12 januari 2017
Nieuw bestuurslid - Kenneth Penninckx

We zijn verheugd te kunnen melden dat Kenneth Penninckx uit Leerbeek het bestuur heeft vervoegd. Kenneth is een boezemvriend van Steven Christiaens (ex-renner) en hij speelde als 10-jarige Franky in Thuis. Kenneth hielp ons al vaker maar treedt nu aan als volwaardig bestuurslid.

Het bestuur.


25 december 2016
Prettige feestdagen!

23 december 2016
Nieuw bestuurslid - Guy Verbist

We verwelkomen Guy Verbist als nieuws bestuurslid van Gooik Sportief.
Guy was jarenlang vaste verzorger van Sven Nijs en masseur van Steve Schets. Hij was tot eind dit seizoen verzorger bij Rabobank en al meer dan 25 jaar één van mijn beste vrienden,
Wij werkten voor het eerst samen bij WPC Kapelle Op Den Bos, hij als verzorger, ik als ploegleider.
Nadat Guy stopte als verzorger begon hij een eigen zaak als sportmasseur in Sint-Katelijne-Waver, waar hij tevens woont.

Danny Schets.20 oktober 2016
Leuke weetjes van het WK 2016 in Doha

De wereldkampioen bij de beloften HALVORSEN KRISTOFFER startte in de Gooikse pijl maar reed de wedstrijd niet uit. Ook de 4e van het wk beloften, JANSEN ARMUND GRONDAHL, startte in gooik en werd knap 13e.
De winnaar van de 13e Gooikse Pijl, KRUOPIS AIDIS, reed het WK ploegentijdrit met Veranda's Willems (10e) en stont zondag ook aan de start van de wegwedstrijd.7 oktober 2016
13e Gooikse Pijl - videoreportage


2 oktober 2016
Aidis Kruopis van Verandas Willems wint de 13e Gooikse Pijl

Na twee ronden vormde zich een kopgroep van 12 renners. Daaronder favoriet Dries De Bondt uit Londerzeel. De 12 reden een voorsprong bij elkaar van anderhalve minuut.
In de zevende van negen ronden was de zomer voorbij en begon het te regenen. Even later haalde het peloton de 12 koplopers in.
In de voorlaatste ronde scheurde het peloton in twee waarna Dahl en Dernies ervan door gingen. Hun avontuur duurde echter niet lang want ook zij werden terug gegrepen.
Het werd een massasprint waarin niet sprintbom Timothy Dupont de snelste was, maar wel zijn Litouwse ploegmaat Kruopis. Vermeulen werd tweede, Dupont derde.

Klik hier voor de volledige uitslag.


14 september 2016
13e Gooikse Pijl - wijziging deelnemers


BLIZ-MERIDA uit Zweden meldt af en wordt vervangen door de Ierse ploeg van Sean Kelly, AN POST-CHAIN REACTION.

Klik hier voor het volledige ploegenoverzicht.1 juni 2016
Technische gids 13e Gooikse Pijl
klik op de foto hierboven om de gids te open.15 januari 2016
Steak- en visfestijn t.v.v. de 13e Gooikse Pijl


Tijdens het weekend van zaterdag 26 maart tot en met maandag 28 maart, organiseert Gooik Sportief naar goede gewoonte zijn steak- en visfestijn ten voordele van de Gooikse Pijl.klik op de foto hierboven om de uitnodiging te open.24 december 2015
Beste wensen van Gooik Sportief


21 december 2015
Gooikse Pijl 2016 - nieuwtjes


De start van de wedstrijd wordt met één uur vervroegd waardoor de Gooikse Pijl op zondag 25 september zal starten om 12:00.

De inschrijvingen zullen gebeuren op zaterdag 24 september van 15:00 tot 16:45 in zaal Edele Brabant. De meeting met de sportdirecteurs volgt om 17:00, eveneens in zaal Edele Brabant.

Nieuw is ook dat er twee buitenlandse Pro-Continentale ploegen mogen starten en we zullen dan ook alles in het werk stellen om deze ook effectief aan de start te krijgen. Op die manier zal het deelnemersveld er nog sterker uitzien.

Er zijn op dit ogenblik 45 ploegen die kandidaat zijn om deel te nemen aan onze 13de Gooikse Pijl. Begin januari 2016 worden de ploegen geselecteerd door onze sportieve commissie die bestaat uit Steve Schets, Steven De Neef, Danny Schets, Garrit Broeders en Steven Christiaens. Allemaal ex-wielrenners plus Ludo De Trai als WBV commissaris.

De concurrentie onder de wedstrijden zal hevig zijn vermits de Gooikse Pijl in 2016 samenvalt met de Eneco Tour en 1.1 najaarswedstrijden in Italië. Een pluspunt is dan weer dat de Gooikse Pijl twee dagen voor de Omploop Van Houtland 1.1 en het begin van de Olympia Tour 2.2 plaatsvindt.

Tot slot kunnen we nog meegeven dat Pedro Garcia Mozo is aangesteld als UCI jury-voorzitter voor de 13de Gooikse Pijl.

Het bestuur.
8 oktober 2015
Videoverslag 12e Gooikse Pijl


30 september 2015
13e Gooikse Pijl - zondag 25 september 2016


De UCI maakte zopas bekend dat de 13e Gooikse Pijl 1.2ME UCI Europe Tour volgend jaar zal doorgaan op zondag 25 september 2016. Mis deze topwedstrijd niet en zet deze datum alvast in je agenda.


30 september 2015
Eetfestijn ten voordele van de 13e Gooikse Pijl


Het eetfestijn ten voordele van de 13e Gooikse Pijl vindt plaats op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 Maart 2016 in de zaal Edele Brabant in Gooik (Strijland).28 september 2015
Uitslag 12e Gooikse Pijl


Bekijk hier de voledige uitslag van de 12e Gooikse Pijl.14 september 2015
12e Gooikse Pijl rechtstreeks te volgen via DirectVelo


De GOOIKSE PIJL zal rechtstreeks te volgen zijn op DirectVelo (geschreven tekst, aangepast elke minuut). Houd je smartphone of PC dus bij de hand en ga naar http://belgie.directvelo.com/Direct/GetCourse/id/6298

Daarnaast zal onze wedstrijd ook te zien zijn met een uitgebreide reportage op SPORT 40 kanaal van TELENET.9 september 2015
Persvoorstelling 12e Gooikse Pijl


29 juni 2015
12e Gooikse Pijl(klik op de foto voor de volledig grootte)


16 maart 2015
Steak- en visfestijn t.v.v. de 12e Gooikse Pijl


Dit weekend, van zaterdag 21 maart tot en met maandag 23 maart, organiseert Gooik Sportief naar goede gewoonte zijn steak- en visfestijn ten voordele van de Gooikse Pijl.klik op de foto hierboven om de uitnodiging te open.20 oktober 2014
Bijkomende bestuurswijzigingen


Na het vertrek van Sven Kaesemans en Ludo De Trai is er na Steven Christiaens een 2e nieuwe naam aan ons bestuur toe te voegen. Ex-wielrenner Garrit Broeders uit Sint Martens Bodegem komt onze groep versterken. Garrit was enkele jaren actief bij Jong Vlaanderen en sloot zijn carrière af bij Josan- ToWin.20 oktober 2014
Nieuw bestuurslid


Ex-wielrenner Steven Christiaens uit Kester komt onze bestuursploeg versterken.
Steven was reeds actief bij de 11e Gooikse Pijl die plaatsvond op 28 september.20 oktober 2014
Videoverslag 11e Gooikse Pijl


28 september 2014
De 11e Gooikse Pijl eindigt op een massasprint met Roy Jans als winnaar(Klik op de foto om de volledige uitslag te openen)


2 september 2014
Download hier de technische folder van de 11e Gooikse Pijl(klik op de foto om de folder te openen)

16 juni 2013
Steve Schets met ex-profrenners op het derny criterium te Ninove


Steve zal op zondag 13 juli een derny reeks rijden met allemaal ex-profrenners, als proloog van het Elite criterium. De voorstelling vindt plaats om 14:45 en de wedstrijd van 21km (15 ronden) start om 15:00. Het ideale event om Steve nog eens aan het werk te zien!

26 mei 2014
11e Gooikse Pijl


De 28 deelnemende ploegen voor de 11e Gooikse Pijl zijn geselcteerd en worden bekend gemaakt tijdens de persvoorstelling eind Augustus. Het wordt opnieuw een heel sterk deelnemersveld.


(klik op de foto voor de volledig grootte)

16 februari 2014
Steak- en visfestijn t.v.v. de 11e Gooikse Pijl


Van zaterdag 22 maart tot en met maandag 24 maart organiseert Gooik Sportief naar goede gewoonte zijn steak- en visfestijn ten voordele van de Gooikse Pijl, die dit jaar aan zijn elfde editie toe is.klik op de foto hierboven om de uitnodiging te open.30 december 2013
Fotogalerij 10e Gooikse Pijl


De 10e Gooikse Pijl ligt alweer een paar maanden achter ons. Maar met deze foto van de trotse (of is het dorstige?) winnaar, willen we jullie graag nog even laten nagenieten bij een selectie wedstrijdfoto's.

Veel kijkplezier.

Voor meer foto's verwijzen we jullie naar de volledig fotocollectie op Facebook.

1 november 2013
Videoverslag 10e Gooikse Pijl


1 november 2013
11e Gooikse Pijl


We willen jullie alvast meegeven dat de 11e GOOIKSE PIJL ME1.2 UCI EUROPE TOUR 2014 doorgaat op zondag 28 september!!
3 oktober 2013
Deelnemers en uitslag 10e Gooikse Pijl


De jubeleumeditie van de Gooikse Pijl, met bijna 200 renners verdeeld over 28 ploegen, werd gewonnen door de Noor BUGGE Vegard Robinson in een spurt met vier.

Podium
1. BUGGE Vegard Robinson
2. DRON Boris
3. LIETAER Eliot

klik hier voor het deelnemersveld en de volledige uitslag van de wedstrijd.


foto (c) Nieuwsblad


13 september 2013
Persaanwezigheid op de 10e Gooikse Pijl


Voor het eerst in de geschiedenis van de Gooikse Pijl willen we graag weten welke pers er aanwezig zal zijn op onze wedstrijd.

Klik daarom hier om via het persformulier uw aanwezigheid te bevestigen en uw persgegevens achter te laten. Het persformulier kan vanaf nu ook geraadpleegd worden via de Gooikse Pijl pagina.


5 september 2013
Deelnemersveld van de 10e Gooikse Pijl


Na de geslaagde persvoorstelling van vrijdag 30 augustus, stellen wij hierbij graag de voorlopige deelnemerslijst ter beschikking.

Ook is er vanaf dit jaar, en primeur in België, een andere werkwijze van bevoorrading van toepassing.
Deze werkwijze werd ook gebruikt in de 'Boucles de la Mayenne' in Frankrijk en bedacht door Jacky Durant. Bekijk het schema in Nederlands en Engels.

Kik hier voor alle informatie van de 10e Gooikse Pijl


21 mei 2013
Steve Schets koersdirecteur van de 10e Gooikse Pijl


De 10e Gooikse Pijl heeft een nieuwe koersdirecteur; Steve Schets! Nog maar net gestopt met professioneel wielrennen en al terug in de wielersport.
Het bestuur van WC Gooik Sportief zal nog praten met andere ex-wielerprofs om het bestuur te versterken en zo de wedstrijdorganisatie op een nog hoger niveau te brengen.
Begin dit jaar werd reeds een nieuwe secretaris aangesteld; WBV commissaris Sven Kaesemans wie ook al een boost gaf.


(klik op de foto voor de volledig grootte)

28 februari 2013
Enkele nieuwtjes van de 10e Gooikse Pijl


De voorstelling van de 10e Gooikse pijl gaat dit keer door op vrijdag 30 augustus 2013 in de cultuurschuur van het GC DE CAM in de dorpsstraat te Gooik.

Wegens werken in Oetingen zullen de 4 grote rondes er een beetje anders uitzien. In Vollezele rijden de renners dit jaar naar rechts de Langestraat in tot Kester, om dan linksaf te gaan tot aan de lichten in Leerbeek waar we op de plaatselijke ronde komen naar Strijland. Er zullen dan nog 7 kleine rondes te rijden zijn ipv de 8 rondes in onze vorige editie. Het totaal afstand bedraagt ongeveer 198 km.

40 ploegen zijn kandidaat om deel te nemen, 28 kunnen er starten.

Uiteraard houden we jullie via onze site op de hoogte, kom dus regelmatig eens een kijkje nemen.16 februari 2013
Steak- en visfestijn t.v.v. de 10e Gooikse Pijl


Van zaterdag 23 maart tot en met maandag 25 maart organiseert Gooik Sportief naar goede gewoonte zijn steak- en visfestijn ten voordele van de Gooikse Pijl, die dit jaar aan zijn tiende editie toe is.klik op de foto hierboven om de uitnodiging te open.27 december 2012
Foto's Gooikse Pijl 2012
Wat later dan voorzien werden enkele mooie foto's van de 9e Gooikse Pijl in het fotoalbum geplaatst.
Klik hier of op de foto hierboven om naar de fotoreportage te gaan.

Veel kijkplezier.21 december 2012
Nieuwe bestuursleden


Ludo De Trai wordt nieuw bestuurslid en Davy Vlassenroot wordt grafisch ontwerper van de Club.
Er wordt nu nog uitgekeken naar een nieuwe koersdirecteur voor de 10e Gooikse Pijl.25 september 2012
Kenneth Hanson wint 9e Gooikse Pijl


Na alweer een puike organisatie, met bijna 200 renners verdeeld over 28 ploegen, won de Amerikaan Kenneth Hanson de massaspurt van de 9e editie van de Gooikse Pijl.Podium
1. Kenneth Hanson
2. Timo Thömel
3. Antoine Demoitie

Kom spoedig een kijkje nemen voor de volledige uitslag van de wedstrijd.12 september 2012
9e Gooikse Pijl in Het Laatste Nieuws

6 september 2012
Informatie 9e Gooikse Pijl


In het prachtige domein van het Kasteel van Saffelberg, en met de stralende zon van de partij, werd op 31 augustus de editie van de 9e Gooikse Pijl aan pers en publiek voorgesteld.

Eerstdaags wordt hier alle individuele informatie over de wedstrijd gepubliseerd en inmiddels vindt u hier alvast enkele sfeerbeelden van de persvoorstelling en een info-brochure met alle details over de wedstrijd.

Nog een primeur; de Gooikse pijl zal rechtstreeks te volgen zijn op www.directvelo.com met geschreven tekst!
15 augustus 2012
Persvoorstelling 9e Gooikse Pijl


Weldra voorstelling van de 9e Gooikse pijl 1.2ME UCI EUROPE TOUR. Bezoek dus regelmatig onze website voor de nieuwigheden ivm ploegen, deelnemers en alle belangrijke informatie.

7 mei 2012
Nieuws 9e Gooikse Pijl


De 28 ploegen voor de 9e Gooikse pijl zijn gekend maar blijven geheim tot op de persvoorstelling die doorgaat op vrijdag 31 augustus 2012 in het kasteel SAFFELBERG te Gooik OPLOMBEEK.
We kunnen wel al meegeven dat het een heel erg internationaal deelnemersveld zal zijn met heel wat Belgische en Europese toppers.
Op deze unieke plaats zullen niet alleen de ploegen voorgesteld worden maar zal onze Gooikse BV Chris Baert een babbeltje slaan met renners en ex renners.
We danken ook heel erg Mr. JOS SLUYS voor het ter beschikking stellen van zijn kasteel !!
De genodigden zullen ook vergast worden op een hapje en drankje aangeboden door 2 van onze sponsors ZENO WINES en BOFROST !!!

De datum van de 10e GOOIKSE PIJL is ook al bekend gemaakt door de UCI en zal zijn, zondag 29 september 2013 ( weer met Kermis Gooik)12 maart 2012
Gooik Sportief clubwagen in wielerwedstrijden van Vollezele
De Gooik Sportief clubwagen deed al twee weken dienst in de wielerwedstrijden van Vollezele.
Afgelopen zaterdag was er een nieuwelingenwedstrijd. Er kwamen meer dan honderd deelnemers aan de start.
In de massasprint werd Maxim Bollé uit Denderleeuw knap derde. Deze eerstejaarsnieuweling won zijn eerste koers bij de nieuwelingen dit seizoen in Opwijk. Een naam waar we in de toekomst vast en zeker nog veel van zullen horen.


22 februari 2012
Steak- en visfestijn t.v.v. de 9e Gooikse Pijl
Opgelet nieuwe locatie: in zaal “Edele Brabant” - Strijlandstraat - 1755 Gooik.

Zaterdag 24 maart vanaf 17u, zondag 25 maart vanaf 11u (met live Gent-Wevelgem) en maandag 26 maart vanaf 17u.

Vanaf dit jaar klimt onze wedstrijd een trapje hoger en zal ze prijken op de kalender van de UCI Europe tour “Men Elite 1.2”.

De UCI Europe Tour is het Europese luik van de continentale circuits van de UCI. Het is een wielercompetitie waarvan alle wedstrijden op het Europese continent verreden worden. Naast de UCI Europe Tour zijn er ook competities in Amerika, Azië, Afrika en Australië. De Europese competitie is met 322 officiële wedstrijden de grootste van de vijf.


20 februari 2012
Reeds 23 ploegen voor de 9de Gooikse Pijl

Voor onze 9de editie van de Gooikse pijl zijn er al 23 ploegen ingeschreven!
Er blijven dus nog slechts 5 plaatsen open voor nog 24 gegadigden.
De ploegen zullen officieel worden bekend gemaakt tijdens de persvoorstelling op vrijdag 31 augustus. Later hierover meer.


6 october 2011
GOOIKSE PIJL staat op internationale kalender 2012

Met fierheid kunnen we melden dat de volgende editie van de Gooikse Pijl nu officieel deel uitmaakt van de internationale kalender 2012.

De 9e GOOIKSE PIJL MEN ELITE 1.2 UCI EUROPE TOUR vindt plaats op zondag 23 september 2012, met vertrek te Strijland om 13h00 voor een totale afstand van 192,8km


30 september 2011
Gooikse Pijl 2011 - beeldverslag
26 september 2011
Benjamin Verraes wint 8ste GOOIKSE PIJL, Steve Schets derde


In onze achtste Gooikse Pijl ging de overwinning na een massasprint naar Benjamin Verraes uit Menen. Timothy Dupont uit Bredene werd tweede en thuisrijder Steve Schets vervolledigde het podium met een knappe derde plaats.

Podium

1. Benjamin Verraes
2. Timothy Dupont
3. Steve Schets

Klik hier voor de officiële uitslag.


Foto's © Luc Dequick

7 september 2011
8e Gooikse Pijl - OrganisatieVoor onze 8e Gooikse Pijl hebben we gekozen voor een andere vertrek- en
aankomstzone. Zo zal het hele gebeuren dit jaar gecentraliseerd worden in de Gooikse
deelgemeente Strijland.
De belangrijkste reden hiervoor is dat er qua infrastructuur financieel heel wat uitgespaard kan worden, aangezien we geen tenten en ander materiaal meer moeten huren.
Op die manier kunnen we in 2012 een trapje hoger klimmen en prijken op de UCI Europe tour Men Elite 1.2 kalender.

Alle officiële formaliteiten gebeuren zoals voorheen in sporthal Koornmolen. De VIP receptie en het Gooikse Pijl café, met groot scherm om het WK wielrennen rechtstreeks te kunnen volgen, zal ondergebracht worden in zaal Edele Brabant.

De nieuwe aankomst is licht hellend en gelegen in de Strijlandstraat waar in 1976 het WK voor junioren plaats vond. Het internationaal getint deelnemersveld vindt u onder de rubriek Gooikse Pijl op deze site..

Zoals steeds mogen we niet vergeten om iedereen te bedanken die op één of
andere manier mee helpt om onze 8e Gooikse Pijl opnieuw naar een hoogstaand niveau
te tillen: alle sponsors, het gemeentebestuur Gooik, de politiezone Pajottenland en
de vele seingevers die zorgen voor de veiligheid. Zoals daar zijn, WC Jong
maar moedig Oetingen, WC Bergklimmers Vollezele, seingevers Dworp en vriendengroep Myriam Severs.

Tot slot hopen we jullie allemaal te mogen verwelkomen op zondag 25
september... en dat de weergoden ons goed gezind mogen zijn.


27 augustus 2011
Gooikse Pijl 2011 - Promotrailer

Voor de 8e editie van de Gooikse Pijl gaat onze club samenwerken met Motomediateam voor een 15 minuten lang verslag van de wedstrijd. Het verslag zal na de wedstrijd te vinden zijn op onze site, de Motomediateam site, youtube en facebook.

Bekijk hieronder alvast de promotrailer van de 8e Gooikse Pijl.
29 maart 2011
Uitslag gratis tombola eetfestijn WC Gooik Sportief 26-28 maart


Bij deze willen wij iedereen die ons heeft bezocht op ons eetfestijn dit weekend van harte bedanken voor hun aanwezigheid en steun.

Winnaars van de gratis tombola
1ste prijs (5kg vlees) - BOVRY MARC uit LEERBEEK
2de prijs (3kg vlees) - CLAES GRETA uit OETINGEN
3de prijs (collis vlees + varkensgebraad) - LUC DE COSTER uit HERNE


08 februari 2011
Gooikse Pijl verhuist naar Strijland


Onze wielerclub mag zich voortaan een VZW noemen, terwijl de aankomst van de Gooikse Pijl
naar Strijland verhuist!!!
De nieuwe aankomst zal gelegen zijn ter hoogte van huisnummer 62.
De permanentie en kleedkamers blijven in de sporthal KOORNMOLEN.
De VIP receptie zal nu doorgaan in zaal Edele Brabant waar ook ons Gooik Sportief café met groot scherm (WK wielrennen in Copenhagen) zal zijn.


03 december 2010
Agenda 2011

Noteer alvast de data hieronder van enkele evenementen die Gooik Sportief in 2011 organiseert.

26 t/m 28 maart Jaarlijks eetfestijn (vis en steak) ten voordele van de inrichting van de 8e GOOIKSE PIJL. Zaal de Vrede - Dorpstraat, 26 - 1755 Gooik

25 september 8e Gooikse Pijl 1.12 Interclub voor elites & -23
Meer nieuws hierover volgt binnenkort.


28 september 2010
Eliot Lietaer wint 7de GOOIKSE PIJL


Podium
1. Lietaer Eliot
2. Vangenechten Jonas
3. Salomein Jarl

Klik hier voor de officiële uitslag en het ploegenklassement.


Foto's © GTG

23 september 2010
Deelnemers 7de Gooikse Pijl


Klik hier voor de voorlopige individuele deelnemerslijst van onze 7de Gooikse Pijl.

15 september 2010
Nog 1 week geduld voor de wielerliefhebbers!


Vanaf nu is het aftellen geblazen voor het jaarlijkse wielerspektakel van Wielerclub Gooik Sportief aan de AD Delhaize van GOOIK. Ook dit jaar verwachten we aan het rond punt met de Gooikse hamers een massa volk.
Vanaf 12h30 is er de voorstelling van de zowat 200 renners, en om 13h30 wordt dan het startschot gegeven voor de 166km lange wedstrijd.
De presentatie van de renners gebeurt door Nico De Muyter, de presentator die ook de presentatie op de zesdaagse van Gent voor zijn rekening neemt.

We hopen u volgende zondag alvast te mogen verwelkomen.31 augustus 2010
Voorstelling 7e GOOIKSE PIJL aan de pers

Zaterdag 28 augustus stelde het bestuur van WIELERCLUB GOOIK SPORTIEF hun 7e
Gooikse Pijl voor. Dit gebeuren ging door aan het clubhuis in de Loveldstraat.

Ook dit jaar heeft voorzitter Danny Schets, samen met zijn medewerkers, kosten nog moeite gespaard om een schitterend deelnemersveld van 28 ploegen van 7 renners naar Gooik te halen. Om 13u30 vertrekken de renners voor 2 grote ronden van 30,5 km en 9 plaatselijke ronden van 11,7 km. In totaal krijgen ze 166,3 km voorgeschoteld.28 augustus 2010
Gooikse Pijl mag 3 nationale kampioenen verwelkomen

Hoogst waarschijnlijk zullen er aan de start van de 7e Gooikse Pijl niet minder dan 3 nationale kampioenen verschijnen. Rob Goris werd bij de elites zonder contract Belgisch kampioen. Rob rijdt bij Palmans. Bij de beloften was Laurens De Vreeze de sterkste. Hij rijdt bij Beveren - Quick Step.
En uit Frankrijk komt Anthony Collin. Hij mag een jaar lang bij de elites zonder contract de Franse kampioenentrui dragen. Anthony rijdt voor Eseg Douai.

Foto: podium BK in Hooglede (elite z/c) 2010
06 juli 2010
Geselecteerde ploegen voor 7de Gooikse Pijl


Continentale ploegen:

1. Lotto-Bodysol
2. Jong Vlaanderen - Bauknecht - Jartazi
3. Verandas Willems
4. QIN Team
5. Palmans Cras

Buitenlandse clubploegen:
6. Van Hemert-Jonge renner (NED)
7. Wilton-Care4bikes- AA drink (NED)
8. De Mol (NED)
9. Metec ct (NED)
10. Fuji test Team (USA)
11. ENG Team (DUI)
12. Douai (FRA)

Reserveploegen:
SV Artevelde
Look cycling academie
Terra Foot wear-Bicycle line
APK Quality team
Thielemans ct
Line Loyd (NED)


Belgische clubs:

13. Beveren-Quick Step
14. Davo-Lotto
15. PWS Eyssen
16. Rock Werchter-Chocolade Jacques
17. Van Goethem-Prorace
18. United ct
19. Colba-Mercury-Dourphone
20. Pesant Liège
21. Bianchi-Cornet & Kingsberger ct
22. Profel-Colossi ct
23. SDC-Rogelli ct
24. BCV Works
25. Heist Zuiderkempen
26. Cureghem sp.-Bioagrico
27. Van Eyck Wambeek
28. JR Vollezele
02 juli 2010
Affiche 7e Gooikse Pijl is klaar

De komende weken zal je terug onze prachtige affiche her en der kunnen bewonderen. Deze keer werd de foto genomen vanaan d'Hoeve (Strijland).

Wie graag een exemplaar ontvangt kan gerust een mailtje sturen. De affiche wordt je dan zo snel mogelijk bezorgd.18 juni 2010
41 Ploegen dienen kandidatuur in voor 7de Gooikse Pijl


Belgische clubs:

Beveren-Quick Step
Soenens-Jartazi
Davo-Lotto
PWS Eyssen
Rock Werchter-Chocolade Jacques
Van Goethem-Prorace
VL Technics-Abrutiek ct
United ct
Colba-Mercury-Dourphone
Scott USA
BCV Works
SV Artevelde
JR Vollezele
Van Eyck Wambeek
Terra Foot wear-Bicycle line
Look cycling academie
Pesant Liege
Heist Zuiderkempen
Bianchi-Cornet & Kingsberger ct
Profel-Colossi ct
APK Quality team
SDC-Rogelli ct
Cureghem sp.-Bioagrico
Thielemans ct


Continentale ploegen:

Lotto-Bodysol
Jong Vlaanderen - Bauknecht
Verandas Willems
QIN Team
Palmans Cras
An Post-Sean Kelly

Buitenlandse clubploegen:
VAN Hemert-Jonge renner (NED)
Team Cykelsity (SWE)
Dunkerque Littoral (FRA)
Fuji test Team (USA)
ENG Team (DUI)
Wilton-Care4bikes- AA drink (NED)
Douai (FRA)
Line Loyd (NED)
De Mol (NED)
Vendee U (FRA)
Metec ct (NED)
28 november 2009
Agenda 2010

Noteer alvast de data hieronder van de evenementen die Gooik Sportief in 2010 organiseert.

27 t/m 29 maart Jaarlijks eetfestijn (vis en steak) ten voordele van de inrichting van de 7e GOOIKSE PIJL. Zaal de Vrede - Dorpstraat, 26 - 1755 Gooik

30 april Kennismaking met pisterijden in Rebecq voor de Gooikse leerlingen van het 4e,5e en 6e leerjaar (sportacademie Gooik) onder begeleiding van baanwielrenner Steve Schets.
30 mei Ronde van Strijland aan de sporthal Koornmolen.
Dikkebandenrace als slotapoteose van de Sportacademie (in samenwerking met wc JONG MAAR MOEDIG OETINGEN).
26 september 7e Gooikse Pijl 1.12 Interclub voor elites & -23
start: 13h30 -- Edingsesteenweg Rond Punt

© 2010 - info@GooikSportief.be